Тиква – вашиот нов козметичар

                                                                              Хранлива маска: 3 лажици варена тиква се
Маска за лице од тиквамеша со една жолчка и една лажичка мед. Се нанесува на лице, се остава да стои 15-тина минути и пото лицето се мие со ладна вода.

Маска за отстранување на акните, стеснување на порите и отстранување на блесокот на масна кожа на челото, добро е да се истрие лицето со парче тиква.

Маска за сува кожа: 2 лажици варена тиква, се меша со една лажица маслиново масло (може и друго растително масло). Од смесата се нанесува на лицето, се остава да постои 20 минути да делува, а потоа се мие со ладна вода.

Тиквата е одлично тонирачко средство за секаков вид кожа и тоа како сокот така и каша од тиква. За таа цел тиквата се ренда на ситната страна на рендето, се нанесува на кожата се остава на лицето околу 15-20 минути па потоа се симнува со вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *