Нутриционист Цветанка Петрова: Основата на една добро избалансирана диета

Диета едноставно кажано преставува секој внимателно определен и набљудуван начин на исхрана, одреден со некоја цел или тенденција, а од страна

Read more

Шеќерот не е лош, ама животот е многу подобар без него!

80% од производите што ги купуваме во маркетите содржат шеќер. И додека за некои производи како слатки, чоколади, сладолед и

Read more

Дали сме алергични на храната или на она што храната стана?

Живееме во ера на хронични неинфективни болести, меѓу кои се почесто се застапени алергии и интолеранции на храна. Проценката на научниците

Read more