Со вода до полеснo слабеење

Водата е живот. Буквално. 70% од човековото тело е вода, таа е одличен растворувач за витамини и минерали, а исто така е дел од телесните флуиди како крвта, дигестивните сокови, потта и др.

Особено е важна за транспорт на материите низ телото, го одржува тонусот на клетката,  и најдоброто од се, ВОДАТА ТОПИ КАЛОРИИ И ПОМАГА ПРИ ПРОЦЕСОТ НА СЛАБЕЕЊЕ.

Најголем проблем е што често жедта ја интерпретираме како глад.

Доколку не пиеме доволно вода, телесните функции се попречени и телото реагира.

Еве како да пиете вода, за да бидете рехидрирани и да стимулирате слабеење:

  1. 250мл млака вода наутро на празен стомак, веднаш после будење
  2. 250-500мл пред појадок
  3. 100-200мл после секоја шолја кафе
  4. 250-500мл 20 минути пред оброк
  5. 300-600мл 2 часа пред спиење

Бидете спремни за чести посети на тоалетот, но со тек на време ќе се навикнете на овој распоред.

 

How to lose weight in 10 days?

How to lose weight in 10 days?

Posted by Bright Side on вторник, 6 Јуни 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *