Што се случува во желудникот кога пиеме Coca-Cola? (ВИДЕО)

Кока-Кола-та и газираните сокови воопшто, неретко се дел од нашето секојдневие.
Но како нашиот организам реагира кога ги внесуваме?

Погледнете го овој експеримент, каде во желудочна киселина се додава Кока- Кола.
Доколку сакавте да се напиете чаша сок, можеби оваа хемиска реакција ќе ве предомисли!

Coke Vs Stomach Acid

Ew, that's horrid. ? ?

Posted by UNILAD Tech on понеделник, 13 март 2017

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *