Расте бројот на дијабетичари во Македонија

Секој десетти Македонец има дијабетес. Преваленцата во Македонија во 2017 изнесува високи 12.2 отсто, што значи дека бројката на дијабетичари

Read more

Кетогена диета – лек за епилепсија

Оваа диета е претпознатлива по високиот процент на масти, кои всушност ги заменуваат минимизираните  јаглехидрати.  Оваа диета ќе ја оптимизира

Read more

Храна за превенција од канцер

Поразителните статистички податоци покажуваат дека секој трет човек заболува од рак. Но сега се повеќе доктори и нутриционисти тврдат дека

Read more