Расте бројот на дијабетичари во Македонија

Секој десетти Македонец има дијабетес. Преваленцата во Македонија во 2017 изнесува високи 12.2 отсто, што значи дека бројката на дијабетичари

Read more

„Нека храната биде твој лек, а лекот твоја храна“

Лекувањето се храна е неправедно занемарено во поново време, иако во минатото се применувало често.  Со правилна исхрана, телото кое

Read more

Шеќерот не е лош, ама животот е многу подобар без него!

80% од производите што ги купуваме во маркетите содржат шеќер. И додека за некои производи како слатки, чоколади, сладолед и

Read more